KÉRDŐÍV: kérjük töltse ki kérdőívünket, mely a száraz hüvelyesekkel (bab, borsó, lencse, csicseriborsó) kapcsolatos fogyasztói ismeretek, szokások és vélemények megismerésére irányul
FAO: rövid ismertető a Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetéről
NÖDIK: rövid ismertető a tápiószelei Növényi Diverzitás Központról
Kislexikon: bemutatjuk a különböző hüvelyeseket, a világ minden tájáról, ismertetve tápértékeiket és fontosabb jellemzőiket.
Előadások: hüvelyesek éve kapcsán tartott érdekes előadásokból válogatunk és hozzáférhetővé tesszük az ehhez tartozó diasorokat, összefoglalókat
Könyvajánló: hüvelyesekhez kapcsolódó érdekes könyvek rövid bemutatása
Videók: érdekes videók gyűjtőhelye, melyek segítenek megismerni a babok és borsók változatos világát
Gasztronómia: hüvelyesekből készíthető ételek bemutatása
Események: év szakmai és gasztronómiai programjait összegyűjtő eseménynaptár
Linktár: ismertetjük azokat a honlapokat, melyek a Hüvelyesek Éve programhoz csatlakoznak, valamint segíthetnek a hüvelyesek részletesebb megismerésében
Önkéntesség: lehetőségek, amiben segítségre számítunk és várjuk a lelkes önkéntes segítőket