Magok a konyhában – Hüvelyesek

magok_konyhaban

Bezselics Ildikó könyve egy három részes sorozat első kötete. A MAGOK A KONYHÁBAN könyvsorozat a tudatos táplálkozás fontos alappilléreit, a hüvelyeseket, az olajos magvakat és a gabonaféléket, illetve „álgabonákat” helyezi új megvilágításba. Az első kötet egy hüvelyesekkel foglalkozó receptkönyv.

A bab, borsó, lencse nem szorulnak bemutatásra, hiszen hosszú ideje alapvető népélelmezési cikknek számítanak. De a szója vagy a csicseriborsó (bár népszerűségük egyre nő), nem általánosan ismert alapanyagok, a mungóbab konyhai felhasználásáról pedig még ritkábban esik szó.

 

magokkonyhaban_1

A népszerű hüvelyesek jelentősége is túlmutat a hagyományokon, hiszen összetételüknél fogva változatosan felhasználhatók különféle diétákban: kiváló húspótlók, sőt esetenként a gabonafélék helyettesítésére is tökéletesen alkalmazhatók, így a korszerű, egészségtudatos táplálkozás fontos alapanyagai. Nyáron konyhakerti, frissen szedett formájukban élvezhetjük őket, télen a szárított hüvelyesek gazdagítják étrendünket – a csíráztatott takarmánybabok pedig nélkülözhetetlen tél végi vitamin- és ásványianyag-források.

magokkonyhaban_2

Ez a könyv azért íródott, hogy bemutassa e termények másik arcát, így ajánlva őket a reformtáplálkozás követőinek, emellett felhasználásukkal változatos megoldásokat mutasson a hagyományos ételek kedvelőinek is.

Részletes receptleírásokat tartalmaz nagyon szép és gusztusos képes illusztrációkkal, mely meghozhatja a kedvet a főzőcskéhez.

Bővebb ismertető a könyvről:
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2016/07/12/magok_a_konyhaban_es_ami_mogotte_van

 

 

Vélemény, hozzászólás?