Dhal sárgaborsóból

Hozzávalók:Dhal 004.JPG

  • 20 dkg sárgaborsó
  • 1 l víz
  • 4 cm reszelt, friss gyömbér
  • ½ teáskanál kurkuma
  • ½ teáskanál só
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej aprított vöröshagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • ¼ teáskanál csilipor

 

Elkészítés: Az előző este beáztatott sárgaborsót egy közepes méretű lábosban feltesszük főni. Forrás után hozzáadjuk a gyömbért és a kurkumát, majd lassú tűzön, lefedve, időnként megkeverve puhára főzzük (kb. fél óra). Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, beletesszük a fokhagymát és a vöröshagymát, majd közepes lángon 2-3 percig pirítjuk, míg a hagyma aranyszínű lesz. Beletesszük a római köményt, a koriandert és a csiliport, és 2 percig melegítjük.

A fűszeres hagymakeveréket a puhára főtt sárgaborsóhoz adjuk, és szükség szerint pépesítjük. Fogyasztás előtt a dhalt megszórtam egy kis csilipehellyel és meglocsoltam frissen sajtolt petrezselyem olajjal (ez opcionális).

Forrás: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2013/03/02/dhal_sargaborsobol

Vélemény, hozzászólás?