Bulgursaláta spenóttal és lencsével

Hozzávalók (4 adag):2h0_0245.jpg

  • 200 g bulgur
  • 2 csésze csirkealaplé
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 150 g főzött, lecsepegtetett barnalencse
  • 1/4 csésze apróra vágott friss koriander
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 kápia paprika, apró kockákra vágva
  • 1 kis fej apróra vágott lilahagyma
  • 200 g friss bébispenót

Öntet:

  • 1/4 csésze szőlőmagolaj
  • 3 evőkanál agávé szirup
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál kóser só
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors

 

Elkészítés: Forraljuk fel a csirkealaplét a sóval és a citromhéjjal. Öntsük bele a bulgurt, és vegyük takarékra a lángot. Fedjük le az edényt és pároljuk, míg a folyadék fel nem szívódik, és a bulgur meg nem puhul (kb. 10 perc). Akkor vegyük le a tűzről. Egy másik, nagyobb tálban közben keverjük össze az öntet hozzávalóit. Utána adjuk hozzá a bulgurt, a főtt lencsét, a koriandert, a kápia paprikát, a hagymát és a bébispenótot. Azonnal tálaljuk.

Forrás: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2015/01/02/bulgursalata_spenottal_es_lencsevel

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?