Kuszkusz csicseriborsóval és édesköménnyel

Hozzávalók (4 adag): 2h0_0166.jpg

  • 1 nagy édeskömény gumó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 100 g főtt és lecsepegtetett csicseriborsó
  • 10 darab fekete Kalamata olajbogyó, kimagozva és felkarikázva
  • 1/2 citrom héja és leve
  • 1 narancs héja és leve
  • 1/2 teáskanál só
  • 3 dl víz
  • 200 g kuszkusz

 

 

 

 

 

 

Elkészítés: Aprítsuk fel az édeskömény gumót kis kockákra. Melegítsük fel 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, szórjuk bele a felaprított édesköményt és pirítsuk, időnként megkeverve, amíg megpuhul és karamellizálódik (kb. 15 perc) körülbelül 10-15 percig. Vegyük le a tűzről, szórjuk bele a koriandert, csicseriborsót, olajbogyót, és keverjük össze, majd locsoljuk meg citromlével. Tovább főzzük közepes lángon, időnként megkeverve. Eközben a vizet forraljuk fel a narancs- és citromhéjjal, és a sóval. ha elkészült, öntsük hozzá a narancslét is, és forrázzuk le vele a kuszkuszt. Locsoljuk meg olívaolajjal, jól keverjük át, és lefedve hagyjuk állni 5 percig, míg magába szívja a nedvességet. Ha elkészült, villával morzsoljuk szét, és kanalazzuk a tálalóedényekbe. Halmozzuk rá a csicseriborsós-édesköményes ragut, és szervírozzuk.

Forrás: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2015/01/05/currys_kuszkusz_karfiolla

Vélemény, hozzászólás?