Horaitiki saláta

Hozzávalók (4 adag előétel): 2h0_5170.jpg

  • 1 közepes kígyóuborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 200 g koktélparadicsom (én pirosat és sárgát vegyesen használtam)
  • 1 nagyobb zöldpaprika
  • 20 db fekete Kalamata olajbogyó
  • 200 g feta sajt
  • 200 g nagy szemű fehérbab megfőzve só, szárított oregano
  • 1 evőkanál apróra vágott friss oregano
  • 3 evőkanál extra szűz görög olívaolaj
  • őrölt fekete bors ízlés szerint

 

Elkészítés: A kígyóuborkát, a paprikát és a paradicsomokat megmossuk. A lilahagymát, a paprikát és az uborkát apró kockákra, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, a sajtot szintén feldaraboljuk. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, megsózzuk, megszórjuk egy kevés (max. ½ kávéskanál) szárított oreganóval, meglocsoljuk az olívaolajjal, és a friss oraganót is belekeverjük. Fogyasztás előtt tegyük a hűtőbe fél órára: a fenti adag 4 előétel, vagy 2 adag könnyű vacsora mennyiségét adja.

Forrás: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2016/07/21/horaitiki_salata_kicsit_maskepp

Vélemény, hozzászólás?