Hozzávalók (4 adag):
- 300 g vékonyra szelt kelkáposzta
- 200 g apróra vágott füstölt tarja
- 1 közepes póréhagyma
- 3 evőkanál arany szezámmag
- 400 g főtt vörösbab
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés: Száraz serpenyőben, zsiradék nélkül pirítsuk meg a szezámmagot, majd tegyük félre. Egy wokban, vagy nagyobb serpenyőben olívaolajban megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát, majd mikor a hagyma széle arany színt kap, hozzáadjuk a tarját, és kevergetve együtt pirítjuk tovább. Mikor a zsiradék kisül a tarjából, belekerülhet a vékonyra szelt kelkáposzta – ezzel jól összerázzuk, és ügyeljünk rá, hogy a káposzta piruljon, és ne puhuljon meg (ezért szabad csak a végén megsózni). Végül hozzákeverjük az előzetesen megfőzött, majd lecsöpögtetett vörösbabot, és gyorsan összemelegítjük. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk-borsozzuk (a tarja sós, nem biztos, hogy szükséges). Nekem vörösborral ízlett, de nyáridőben sokan jobban szeretik a rozét – mindenképpen gyors és finom, ha nem is túl könnyű vacsora.
Forrás: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2016/07/29/kelkaposzta_wokban_tarjaval_es_vorosbabbal