Guacamole fehérbabbal

Hozzávalók (előétel, 4 adag):2h0_5184.jpg

  • 1 nagy, érett avokádó
  • 120 g koktélparadicsom
  • 1 közepes lilahagyma
  • 120 g főtt fehér gyöngybab
  • 1 lime héja és leve
  • só, kevés őrölt fekete bors
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • 4 tortilla lap

 

 

Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk. Az avokádót kimagozzuk, és kikanalazzuk a héjából. A lilahagymát apró kockákra vágjuk. Az avokádóból, a gyöngybabból és a paradicsomból is teszünk félre egy kicsit a díszítéshez, majd az avokádót, a gyöngybabot, a lima héját és levét, a sót és borsot, az olívaolajat simára turmixoljuk. A paradicsom nagy részét apróra vágjuk, és a hagymával együtt hozzákeverjük az avokádós krémhez, majd fél órára a hűtőbe tesszük. A tálaláshoz megpirítjuk és negyedekre vágjuk a tortillákat. A krémet a tálaló tányérokra halmozzuk, megszórjuk a félretett avokádó kockákkal, gyöngybabbal, mellé halmozzuk a félbevágott paradicsomot, és frissen tálaljuk.

Forrás: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2016/08/10/guacamole_feherbabbal

Vélemény, hozzászólás?