PIKÁNS BABSALÁTA

Hozzávalók 2 személyre:

  • 20 dkg nagyobb szemű salátabab
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 kis fej jégsaláta
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • füstölt szalonnabőrke (elhagyható)
  • 1 db babérlevél
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 normál szelet pirított kenyér
  • 2 evőkanál mustos modenai balzsamecet
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • bors

 

 

Elkészítés: A babot minimum 4 órára hideg vízbe áztatjuk, majd egy darab füstölt szalonnabőrkével, sóval, babérlevéllel, köménnyel és a fokhagymával puhára főzzük.

A bacont kétujjnyi darabokra vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt lilahagyma felét és az előfőzött, lecsepegtetett babot, megsózzuk, borsozzuk, és együtt sütjük egy kis ideig, hogy az ízek keveredjenek.

A jégsalátát csíkokra vágva tálba tesszük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt lilahagyma másik felét, erre tesszük a babos keveréket.

Megpirítunk 1 vékony szelet kenyeret, megkenjük fokhagymával, és apró kockára vágjuk. Ezt is hozzáadjuk a salátához, rászórjuk a kakukkfűleveleket és meglocsoljuk a balzsamecettel.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/pikans-babsalata.recept

Vélemény, hozzászólás?