Hozzávalók:
- 20 dkg fehér bab
- 2 szál szárzeller
- 2 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db burgonya
- 1 db fehérrépa
- 1 db darabos paradicsomkonzerv
- 1 db paradicsom
- 1 db babérlevél
- olívaolaj
- 5 dl húsleves
- 10 dkg szalonna
- parmezán
- pesto
Elkészítés: A babot főzzük meg a paradicsommal, a babérlevéllel és a burgonyával együtt.
A szalonnát vágjuk kockára, majd süssük zsírjára. A zöldséget vágjuk apróra, öntsük a szalonnához, és pároljuk meg. Öntsük hozzá a főtt babot, a paradicsomkonzervet, a levest, ha szükséges, sózzuk és borsozzuk.
Forraljuk össze, majd tálaljuk parmezándarabkákkal és pestóval.