SAVANYÚ KÁPOSZTÁS BABSALÁTA

Hozzávalók:

  • 25 dkg szárazbab
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 kanál mustár
  • 2 pohár tejföl
  • 2 fej hagyma
  • 2 babérlevél
  • őrölt bors
  • ételízesítő

 

 

 

Elkészítés: A szárazbabot előző este beáztatjuk. Másnap babérlevéllel és sóval puhára főzzük.

A savanyúkáposztát kissé kimossuk. A majonézt, a mustárt és a tejfölt összekeverjük, borssal és ételízesítőval ízesítjük.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, enyhén megsózzuk. A megfőtt babot, a káposztát, a hagymát és a mártást összekeverjük. 5-6 órát érleljük.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/savanyu-kaposztas-babsalata.recept

Vélemény, hozzászólás?