SÜLT BABOS KÁPOSZTA

Hozzávalók:

  • 20 dkg bab
  • 50 dkg hordós káposzta
  • 1 füstölt csülök
  • lilahagyma
  • füstölt szalonna vagy bacon
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • 2-3 kanál lecsó
  • ízlés szerint tejföl

 

 

 

Elkészítés: Az előző este beáztatott babot a csülökkel majdnem puhára főzöm. A nem túl savanyú hordós káposztát is előfőzöm, a végén teszek bele egy kis kész lecsót, besűrítem
fokhagymás rántással.

A cserépedényt vízbe áztatom, kibélelem füstölt szalonnával. Erre jön a káposzta, a bab, a szeletelt csülök, megint bab és káposzta. A tetejét beborítom karikára vágott lilahagymával.

Hideg sütőbe teszem, kb. 3/4 órán át sütöm. Nem szabad teljesen teletölteni, mert az edényből is jön ki víz, s kifolyik.

Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/sult-babos-kaposzta.recept

Vélemény, hozzászólás?