Hozzávalók:
- 50 dkg fehér gyöngybab
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- ecet ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- őrölt feketebors
- őrölt kömény
- 2 babérlevél
- só
Elkészítés: Az előzőleg beáztatott babot sóval, babérlevéllel, 1 fej kockára vágott vöröshagymával és 1 gerezd zúzott fokhagymával ízesített vízben feltesszük főni.
Ezután feloldjuk kevés vízben az ecetet és a cukrot, ízesítjük őrölt borssal, őrölt köménnyel, 1 gerezd zúzott fokhagymával és 1 fej kockára vágott vöröshagymával.
A megfőtt babot leszűrjük, kihűtjük, majd összekeverjük az ízesített cukros-ecetes lével. Végül óvatosan elkeverjük 1 pohár tejföllel. Körülbelül fél napig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.