Hozzávalók:
- 1 kg fejeskáposzta
- 25 dkg vörösbab
- 24 dkg fehérbab
- 12 dkg kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 24 dkg kolozsvári szalonna
- 1 zöld (kaliforniai) paprika
- 3 evőkanál lecsó
- 3 dkg kolbász
- 2 evőkanál olaj
- szódabikarbóna
- pirospaprika
- só
- bors
- majoránna
- kömény
- babérlevél
- borsikafű
- szerecsendió
- tárkony
- 35 dkg tejföl
Elkészítés: A káposztaleveleket szódabikarbónás, enyhén sós vízben megpároljuk úgy, hogy ropogós maradjon. Mielőtt megpárolódna, ízesítsük tárkonnyal. Az előző nap beáztatott babokat és kukoricát közepesen puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk, utána az apróra vágott szalonnát zsírjáig pirítjuk. Vízzel pótoljuk folyamatosan, nehogy leégjen. Ezután a paprikát, a lecsót és a kolbászt, illetve a borsot, köményt, babérlevelet, majoránnát hozzáadjuk. Félig puhára dinszteljük. Közben hozzáadjuk a babokat és kukoricát. Az utolsó fázisban a borsikafüvet és szerecsendiót, és a penge vastagságúra vágott fokhagymát tesszük bele. A tejet és a tejfölt a pirospaprikával összekeverjük. A kiolajozott tepsibe tesszük a káposzta egyharmadát. Erre kerül a bab egyharmada, majd a tejföl. Még egy réteget készítünk. Végezetül az egészet káposztával beborítjuk, a tejföl és a paprika keverékével meglocsoljuk. Középmeleg sütőben letakarva készre sütjük. Megvárjuk, amíg egy kicsit meghűl, így könnyebben felvághatjuk. A megmaradt tejföllel tálaláskor leöntjük. Jó étvágyat!
Forrás: http://www.mindmegette.hu/babbal-toltott-fuszeres-rakott-kaposzta.recept