BABBAL TÖLTÖTT FŰSZERES RAKOTT KÁPOSZTA

Hozzávalók:

  • 1 kg fejeskáposzta
  • 25 dkg vörösbab
  • 24 dkg fehérbab
  • 12 dkg kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 24 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 zöld (kaliforniai) paprika
  • 3 evőkanál lecsó
  • 3 dkg kolbász
  • 2 evőkanál olaj
  • szódabikarbóna
  • pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • kömény
  • babérlevél
  • borsikafű
  • szerecsendió
  • tárkony
  • 35 dkg tejföl

Elkészítés: A káposztaleveleket szódabikarbónás, enyhén sós vízben megpároljuk úgy, hogy ropogós maradjon. Mielőtt megpárolódna, ízesítsük tárkonnyal. Az előző nap beáztatott babokat és kukoricát közepesen puhára főzzük. Egy serpenyőben kevés olajon a hagymát megfonnyasztjuk, utána az apróra vágott szalonnát zsírjáig pirítjuk. Vízzel pótoljuk folyamatosan, nehogy leégjen. Ezután a paprikát, a lecsót és a kolbászt, illetve a borsot, köményt, babérlevelet, majoránnát hozzáadjuk. Félig puhára dinszteljük. Közben hozzáadjuk a babokat és kukoricát. Az utolsó fázisban a borsikafüvet és szerecsendiót, és a penge vastagságúra vágott fokhagymát tesszük bele. A tejet és a tejfölt a pirospaprikával összekeverjük. A kiolajozott tepsibe tesszük a káposzta egyharmadát. Erre kerül a bab egyharmada, majd a tejföl. Még egy réteget készítünk. Végezetül az egészet káposztával beborítjuk, a tejföl és a paprika keverékével meglocsoljuk. Középmeleg sütőben letakarva készre sütjük. Megvárjuk, amíg egy kicsit meghűl, így könnyebben felvághatjuk. A megmaradt tejföllel tálaláskor leöntjük. Jó étvágyat!

Forrás: http://www.mindmegette.hu/babbal-toltott-fuszeres-rakott-kaposzta.recept

Vélemény, hozzászólás?