GOMBAFASÍRT PARADICSOMOS RIZZSEL ÉS BABRAGUVAL

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg ízlés szerinti gomba
  • 2 zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • A paradicsomos rizshez:
  • 20 dkg rizs
  • 2 paradicsom
  • 3 dkg vaj
  • A babraguhoz:
  • 3 szál újhagyma
  • 3 paradicsom
  • 1 hegyes erős paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg konzerv bab
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó

Előkészítés: A fasírthoz megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon finomra összevágjuk, vagy lereszeljük a gombát. Vízben (vagy vizes tejben) megáztatjuk a zsemléket, és alaposan kinyomjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

Elkészítés:

A fasírthoz a hagymát megfuttatjuk a felforrósított vajon, rátesszük a gombát és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük az áztatott zsemlét, a tojást, a párolt gombát, a petrezselymet, a zsemlemorzsát. Ha szükséges, fűszerezzük még, majd pogácsákká formázzuk, és a felforrósított olajon kisütjük, kivesszük, melegen tartjuk.

A paradicsomos rizshez a rizst megpároljuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, húsukat apróra vágjuk, és összekeverjük a párolt rizzsel. A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a rizst, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A babraguhoz megtisztítjuk a hagymát, felkarikázzuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, húsukat nagyobb kockákra vágjuk. Az erős paprikát megmossuk, szintén feldaraboljuk. A felforrósított olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a lecsepegtetett babot, a paradicsomot, az erős paprikát, sózzuk, oregánóval fűszerezzük és összeforraljuk. Ha szükséges, teszünk hozzá kevés vizet (vagy paradicsomlevet), kiforraljuk.

Tálaláskor tányérra helyezzük a gombafasírtot, a paradicsomos rizzsel és a babraguval körítjük.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/gombafasirt-paradicsomos-rizzsel-es-babraguval.recept

Vélemény, hozzászólás?