BABLEVES FÜSTÖLT HÚSSAL

Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt hús
  • 25 dkg szárazbab (én fagyasztottat használok)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • bors
  • 3-4 babérlevél
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál ecet

 

 

Elkészítés: A füstölt húst megmosom, a babérlevéllel, a borssal és fél fej tisztított és zúzott fokhagymával felteszem főni. Amikor félig puha már, beleteszem a babot. Őrölt borssal fűszerezem.

Meghámozom a burgonyát, kockára összevágom, és amikor a bab már majdnem puha, azt is beleteszem a megtisztított vöröshagymával együtt (egészben). Amikor a burgonya is megfőtt, elkészítem a rántást az étolajból, a lisztből, a maradék fokhagymából és a fűszerpaprikából. A rántást a tejjel engedem fel, majd a levesbe teszem, folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós. Összeforralom, és a cukrot és az ecetet is beleteszem. Ha kell, utánasózok.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/bableves-fustolt-hussal.recept

Vélemény, hozzászólás?