Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt hús
- 25 dkg szárazbab (én fagyasztottat használok)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 40 dkg burgonya
- 1 fej fokhagyma
- 3 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- só
- bors
- 3-4 babérlevél
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál ecet
Elkészítés: A füstölt húst megmosom, a babérlevéllel, a borssal és fél fej tisztított és zúzott fokhagymával felteszem főni. Amikor félig puha már, beleteszem a babot. Őrölt borssal fűszerezem.
Meghámozom a burgonyát, kockára összevágom, és amikor a bab már majdnem puha, azt is beleteszem a megtisztított vöröshagymával együtt (egészben). Amikor a burgonya is megfőtt, elkészítem a rántást az étolajból, a lisztből, a maradék fokhagymából és a fűszerpaprikából. A rántást a tejjel engedem fel, majd a levesbe teszem, folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós. Összeforralom, és a cukrot és az ecetet is beleteszem. Ha kell, utánasózok.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/bableves-fustolt-hussal.recept