Hozzávalók:
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 20 dkg húsos szalonna
- 1 kg sertéshús /comb, tarja, lapocka/
- 2 teáskanál zellerzöld
- 2 dl fehérbor
- 1 nagyobb konzerv paradicsompüré
- babérlevél
- cukor
- rozmaring
- só
- 2 konzerv bab
- olaj
Elkészítés: Az olajon megpirítjuk az összezúzott fokhagymát /óvatosan, mert hamar megég/, rádobjuk a karikára vágott vöröshagymát, a kockára vágott szalonnát, a kockára vágott húst, az apróra vágott zellerzöldet. Felöntjük a borral, belerakjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, pici cukrot, rozmaringot és sót. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a leszűrt babot, egyet forralunk rajta, és már találhatjuk is.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/mediterran-egytal-hussal-es-babbal.recept