BABOS MALACPÖRKÖLT

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg bőrős malaccomb vagy -csülök
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál édes-nemes fűszerpaprika
  • 1 csipet fűszerkömény
  • 10 dkg fejtett bab (lehet fagyasztott is),
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika

 

Előkészítés: A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, majd a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát. Amikor jól kioldódott a színe, kevés vizet öntünk hozzá, és a tűzre visszatesszük. Hozzáadjuk a húst, a fűszerköményt, sót, a fokhagymát és elkeverjük. Fedő alatt kis lángon puhítjuk (kb. 50-60 perc), ha szükséges a vizet pótoljuk, és néha megkevergetjük, nehogy leégjen. A babot sós vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük. Amikor a hús kicsit még kemény, beletesszük a babot, és együtt puhítjuk készre. Ízlés szerint tehetünk bele csípős paprikát, és ha szükséges utána ízesítjük. Tálalás előtt megmossuk, kockákra vágjuk a paradicsomot és a paprikát, a húshoz keverjük, 1-2 percig együtt forraljuk, majd tálaljuk.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/babos-malacporkolt.recept

 

Vélemény, hozzászólás?