Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg bőrős malaccomb vagy -csülök
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 teáskanál édes-nemes fűszerpaprika
- 1 csipet fűszerkömény
- 10 dkg fejtett bab (lehet fagyasztott is),
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
Előkészítés: A húst megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, majd a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát. Amikor jól kioldódott a színe, kevés vizet öntünk hozzá, és a tűzre visszatesszük. Hozzáadjuk a húst, a fűszerköményt, sót, a fokhagymát és elkeverjük. Fedő alatt kis lángon puhítjuk (kb. 50-60 perc), ha szükséges a vizet pótoljuk, és néha megkevergetjük, nehogy leégjen. A babot sós vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük. Amikor a hús kicsit még kemény, beletesszük a babot, és együtt puhítjuk készre. Ízlés szerint tehetünk bele csípős paprikát, és ha szükséges utána ízesítjük. Tálalás előtt megmossuk, kockákra vágjuk a paradicsomot és a paprikát, a húshoz keverjük, 1-2 percig együtt forraljuk, majd tálaljuk.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/babos-malacporkolt.recept