Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemáj
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 szál póréhagyma
- 15 dkg vegyes színű paprika
- 1 teáskanál szárított tárkony
- 15 dkg főtt bab (konzerv)
- 2 dl tejszín
Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, és a nagyobb darabokat kettévágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A paprikát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A szalonna zsírját kipirítjuk, rátesszük a csirkemájat. Amikor megpirult (4-5 perc), rátesszük a pórét, a paprikát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a tárkonnyal. Összepirítjuk. A babot leöblítjük, és a puha paprikához keverjük. Összerottyantjuk, ráöntjük a tejszínt, és 2-3 perc alatt összefőzzük, majd tálaljuk.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/babos-tejszines-csirkemaj.recept