BABOS-TEJSZÍNES CSIRKEMÁJ

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 2 szál póréhagyma
  • 15 dkg vegyes színű paprika
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 15 dkg főtt bab (konzerv)
  • 2 dl tejszín

 

 

Előkészítés: A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, és a nagyobb darabokat kettévágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A paprikát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát apró kockákra vágjuk.

Elkészítés: A szalonna zsírját kipirítjuk, rátesszük a csirkemájat. Amikor megpirult (4-5 perc), rátesszük a pórét, a paprikát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a tárkonnyal. Összepirítjuk. A babot leöblítjük, és a puha paprikához keverjük. Összerottyantjuk, ráöntjük a tejszínt, és 2-3 perc alatt összefőzzük, majd tálaljuk.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/babos-tejszines-csirkemaj.recept

Vélemény, hozzászólás?