DAL (INDIAI LENCSETÁL)

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál currypor
  • olaj

 

 

Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. Egy kisebb edényben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, majd rádobjuk a fokhagyma és a hagyma felét, és gyenge tűzön kb. 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Közben egy másik edénybe öntünk 8 dl vizet, beleszórjuk a lencsét, hozzáadjuk a maradék hagymát, fokhagymát és a fűszereket. Felforraljuk, majd fedő alatt, mérsékelt lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük.

Ha már megpuhult, kivesszük a felét, krémesre turmixoljuk, majd visszakeverjük a tálban maradt lencséhez. Hozzáadjuk a pirított hagymát is, és az egészet kb. 5 perc alatt összefőzzük.

Indiában friss petrezselyemzölddel vagy mentalevéllel kevert joghurttal és paradicsomkockákkal tálalják.

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/dal-indiai-lencsetal.recept

Vélemény, hozzászólás?