LENCSÉS CHILI

  • Hozzávalók 3-4 adaghoz:
  • 30 dkg lencse (esetleg konzerv)
  • 1 babérlevél
  • 2 szem feketebors
  • 1 púpos teáskanál curry
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • chilipaprika
  • 10 dkg répa
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 pohár joghurt
  • esetleg 1 csokor snidling

 

 

Elkészítés: Az előző nap beáztatott lencsét a babérlevéllel, az őrölt borssal, cukorral ízesített vízben puhára főzzük. Ha konzerv lencsét használunk, átmossuk és lecsepegtetjük.

Az olajon megpirítjuk a megreszelt répát és a darált húst, enyhén sózzuk, ha levét elpárologta, hozzáadjuk a curryt, a pirospaprikát és a chilit, felöntjük vízzel. Kevergetve felforraljuk, végül belekeverjük a lencsét is, és összemelegítjük.

Joghurttal, esetleg apróra vágott snidlinggel tetézve tálaljuk.

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/lencses-chili.recept

Vélemény, hozzászólás?