Hozzávalók (előétel, 4 adag):
- 1 nagy, érett avokádó
- 120 g koktélparadicsom
- 1 közepes lilahagyma
- 120 g főtt fehér gyöngybab
- 1 lime héja és leve
- só, kevés őrölt fekete bors
- 4 ek extra szűz olívaolaj
- 4 tortilla lap
Elkészítés: A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk. Az avokádót kimagozzuk, és kikanalazzuk a héjából. A lilahagymát apró kockákra vágjuk. Az avokádóból, a gyöngybabból és a paradicsomból is teszünk félre egy kicsit a díszítéshez, majd az avokádót, a gyöngybabot, a lima héját és levét, a sót és borsot, az olívaolajat simára turmixoljuk. A paradicsom nagy részét apróra vágjuk, és a hagymával együtt hozzákeverjük az avokádós krémhez, majd fél órára a hűtőbe tesszük. A tálaláshoz megpirítjuk és negyedekre vágjuk a tortillákat. A krémet a tálaló tányérokra halmozzuk, megszórjuk a félretett avokádó kockákkal, gyöngybabbal, mellé halmozzuk a félbevágott paradicsomot, és frissen tálaljuk.
Forrás: http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2016/08/10/guacamole_feherbabbal