Hozzávalók:
- 20 dkg bab
- 50 dkg hordós káposzta
- 1 füstölt csülök
- lilahagyma
- füstölt szalonna vagy bacon
- 2-3 gerezd fokhagyma
- liszt
- 2-3 kanál lecsó
- ízlés szerint tejföl
Elkészítés: Az előző este beáztatott babot a csülökkel majdnem puhára főzöm. A nem túl savanyú hordós káposztát is előfőzöm, a végén teszek bele egy kis kész lecsót, besűrítem
fokhagymás rántással.
A cserépedényt vízbe áztatom, kibélelem füstölt szalonnával. Erre jön a káposzta, a bab, a szeletelt csülök, megint bab és káposzta. A tetejét beborítom karikára vágott lilahagymával.
Hideg sütőbe teszem, kb. 3/4 órán át sütöm. Nem szabad teljesen teletölteni, mert az edényből is jön ki víz, s kifolyik.
Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/sult-babos-kaposzta.recept